E-sigaret meenemen op vakantie?

Verschillende smaken e-sigaret
Bij het gebruik van e-sigaretten kun je zelf kiezen welke smaak het heeft. Dit is mogelijk door de verschillende e-liquids (vloeistoffen) die je in de e-sigaret kan doen. naast het feit dat je de smaak kunt kiezen, kun je ook kiezen of je een variant wil die geen nicotine bevat of juist wel. De e-liquid krijgt zijn smaak door de wateroplosbare smaakstoffen die erin zitten. Door de verschillende combinaties zijn er veel verschillende smaken.

E-liquid met tabaksmaak
Sommige mensen gebruik de e-sigaret als tussenstap wanneer ze te proberen te stoppen met roken. Er zijn namelijk e-liquids met verschillende tabaksmaken, zowel met als zonder nicotine. Wanneer men een e-sigaret wil die een vergelijkbaar gevoel in de keel geeft als een normale sigaret moet gekeken worden naar de verhouding van de e-liquid. E-liquid bestaat namelijk uit twee bestandsdelen: propylene glycol (PG) en vegetable glycerin (VG). De verhouding van deze stoffen bepaald de smaak en ervaring bij een e-sigaret. Een hoog PG-gehalte heeft een scherpere smaak en creëert daarmee het gevoel van een kriebel in de keel.

Zoete smaken
Naast de tabaksmaken zijn er nog honderden andere smaken op de markt. Zo zijn er ook veel zoete smaken. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld fruitsmaken. Fruitsmaken die veel verkocht worden zijn onder andere framboos, meloen en fruitmixen. E-liquids met vanille, menthol en verschillende snoepsmaken zijn ook bekende smaken. In juni 2020 werd aangekondigd dat er een verbod komt op verschillende zoete smaken, omdat deze smaken jongeren aantrekken. Voor de e-sigaret geldt een leeftijdsgrens van achttien jaar. Er is nog niet bekend vanaf wanneer het verbod ingaat.

Hoe lang gaan e-liquids mee?
Gemiddeld zit er in een flesje e-liquid zo'n 10 milliliter. In de clearomizer (het tankje) gaat 2 milliliter. Hoelang je doet met een volle clearomizer is natuurlijk volledig afhankelijk van het gebruik. Men gaat gemiddeld uit van drie tot vijf dagen met een volle clearomizer, dus met 2 milliliter. De duur dat je met een flesje e-liquid doet is ook afhankelijk van welke soort e-sigaret je hebt. De sub-ohm variant heeft een snelle verdamping met grote wolken, waardoor de e-liquid sneller op is. Bij de POD variant wordt minder snel verdampt. Daarnaast is de POD variant ook hervulbaar te verkrijgen.

Waar worden e-sigaret producten verkocht?
Als je interesse hebt in de aanschaf van een e-sigaret of de daarbij behorende producten zijn er verschillende manieren om dit aan te schaffen. Via het internet kun je verschillende webshops vinden die volledig gericht zijn om e-sigaretten te kopen. Hier kun je naast een e-sigaret ook e-liquids, coils en andere accessoires kopen. Er zijn ook winkels die geheel gericht zijn op de e-sigaret en de bijbehorende producten. Een andere winkel waar je een e-sigaret kunt kopen is de Primera.

Zie ook: stadion fakkels action