Met de hond op vakantie naar Frankrijk? Dit zijn jouw m

Als je jouw hond mee wil nemen op vakantie dan is dit soms nog weleens lastig. Niet alle accommodaties laten honden toe en ook in veel gebouwen en winkels zijn honden verboden. Gelukkig vind je in Frankrijk veel natuurgebieden waar je lekker met de hond kan gaan wandelen en kan je vakantiehuizen Frankrijk huren waar je trouwe viervoeter ook mag verblijven. Bekijk alle mogelijkheden voor je de vakantie boekt om er zeker van te zijn dat alles goed gaat als je er bent. Zo geniet je ook met je hond van een fijne vakantie in Frankrijk.

Kies voor een vakantieboerderij
Als je op vakantie gaat met je hond dan wil je graag dat hij veel ruimte heeft. In een kleine hotelkamer word je hond niet gelukkig, dus kies in plaats daarvan voor een vakantieboerderij. Je huurt de accommodatie geheel of gedeeltelijk af en je hond kan dan genieten van een enorm stuk land. Zo is het ook makkelijker om je hond eventjes alleen te laten om bijvoorbeeld even boodschappen te doen of een museum te bezoeken. Je geniet hier zelf ook van enorm veel vrijheid en een vakantieboerderij is vaak van alle faciliteiten voorzien.

Omheinde tuin
Als er geen vakantieboerderijen in de buurt van jouw locatie zijn dan kan je ook kiezen voor een vakantiehuis met omheinde tuin. Ook hier heeft je viervoeter alle ruimte en vakantiehuizen zijn ook groot en comfortabel. Je vindt hier alles wat je nodig hebt, zoals een douche, toilet en keuken. Ook je hond vindt hier alles wat hij nodig heeft, zoals ruimte in de tuin. Met een omheinde tuin hoef je niet bang te zijn dat je hond ontsnapt en kan je dus ook af en toe zonder schuldgevoel alleen ergens heen.

Specifieke regels
Let er wel op dat in Frankrijk een aantal strenge regels gelden als het gaat om het reizen met je hond. Bekijk daarom van tevoren goed de wet- en regelgeving van dit land om problemen te voorkomen. De algemene regels als het hebben van een Europees paspoort, een elektronische chip en een rabiës vaccinatie gelden ook voor Frankrijk. Daarnaast heeft het land ook een aantal specifieke regels, waarbij honden die lijken op onder meer rassen als de Staffordshire en Mastiff en geen erkende FCI stamboom hebben, verboden zijn. De invoer van ‘vechthonden' met erkende stamboom worden onder strikte voorwaarden toegelaten.