Vakantiehuis met sloep

Een vakantiehuis met sloep huren.

Wie een vaar vakantie Friesland, Veluwemeer of Zeeland wil boeken maar zelf niet in het bezit is van een boot of sloep, kan overwegen een vakantiehuis met sloep te huren. Je huurt dan een huisje aan het water inclusief het gebruik van een sloep, fluisterboot of zeilboot. Meestal betaal je bovenop de huursom voor het vakantiehuis aan het water, een vergoeding voor het gebruik van de boot. Bij een aantal vakantieparken aan het water, is het gebruik van een sloep of fluisterboot gratis.

Geen vaarbewijs nodig voor gebruik sloep.

Je hebt meestal geen vaarbewijs nodig voor het besturen van een sloep. Ook niet voor het besturen van een elektrische en stille fluisterboot. Als je een boot met motor huurt die sneller dan 20 kilometer per uur kan varen, heb je in de regel wel een vaarbewijs nodig. Hiervoor moet je een examen afleggen en deze kennis up to date houden.

Vakantiehuis met sloep Friese Meren huren.

De meeste mensen die een vakantie met de boot binnen Nederland kiezen, gaan voor een watersport vakantie Friesland. De Friese Meren zijn dan ook uitgestrekt en op diverse plaatsen kan je een boot of sloep huren. Het kan verstandig zijn de huur van een zeilboot, sloep of motorboot vooraf vast te leggen. Je loopt dan niet het risico dat als je een boot op je vakantieadres wilt huren, er niets meer beschikbaar is. Je moet overigens wel een borg betalen als je een huurcontract boot ondertekent. Wat dat betreft, lijkt het een beetje op een auto, camper of motor huren.

Als minderjarige een huisje aan het water huren.

Als je nog geen 18 jaar bent, kan je meestal niet zelfstandig een vakantiewoning met sloep huren. Je hebt dan de handtekening van een volwassenen nodig. Groepen jongeren kunnen meestal geen vakantiehuis of boot huren.