Wat te doen tegen Zweetvoeten

Zweetvoeten ontstaan vaak door overmatig zweten. Ook wel Hyperhidrosis genaamd. Dit kan zich manifesteren in de hand, oksels rug en dus op de voetpalmen. Dit ontstaat vaak in de pubertijd en houd bij vele mensen vaak tientallen jaren aan. Vaak wordt het zweten getriggerd door lichamelijke inspanning, nervositeit of concentratie.

Zweetvoeten prikkels

Maar ook zonder deze prikkels kan hyperhidrosis voor een hinderlijke zweetproductie zorgen. Denk hierbij aan constant natte oksels, klamme handen of vochtige voeten.
Ook brengt het zweten vervelende randverschijnselen met zich mee. Het kan vlekken in de kleding veroorzaken en zorgt ervoor dat er vieze geur wordt geproduceerd. Het gevolg hiervan is vaak schaamte en kan in erge gevallen zelfs leiden tot een sociaal isolement.

Tegen deze transpiratie gerelateerde problemen is wel iets te doen. Zeker als we ons specifiek richten op de zweetvoeten en dan met name als we ons richten op de voeten en de schoenen. Want als voeten eenmaal zijn gaan zweten en er bacteriegroei plaatsvindt in de schoenen zal het probleem zichzelf verergeren.

De oplossing voor zweetvoeten

De Oplossing om dit probleem tegen te gaan is het gebruik van schoenpoeder welke de schoen en de voet ontsmet. Hierdoor wordt het geurprobleem aangepakt maar ook het zweetprobleem. Het gebruik is simpel omdat het poeder in de schoen gestrooid moet worden voordat deze wordt gedragen. Extra handelingen zijn hierna niet meer nodig. Tijdens het dragen zal het antibacteriële middel worden verspreid over de schoen en de voet. Bacteriën worden gedood en kunnen geen stank meer veroorzaken. Ook zullen zweetklieren worden vernauwd waardoor deze minder vocht zullen aanmaken. De voet en schoen zullen daarom aanzienlijk droger aanvoelen waardoor het comfort zal toenemen, schaamte zal verdwijnen. Ook zal de levensduur van de schoen aanzienlijk worden verlengd omdat deze niet meer constant vochtig is.

PediFris is te verkrijgen via de site. Dus als jij denkt “Wat te doen tegen zweetvoeten?” Dan is het antwoord: “PediFris”